A csíráztatott mag, mint eleség!

Sokan tudjuk miről van szó,jól ismerjük,mégis kevesen használjuk,hogy miért? A válasz egyszerű: nagyon macerás és sok vele a munka. Tény,hogy sok időt vesz el a kezdetekben,de mikor már kialakul a folyamat,szinte észre sem venni hogy már ázik is. Az elmúlt évben kezdtem jómagam is használni,alkalmazni. Gondolom, most várjátok,hogy beszámoljak mennyivel jobbak az eredmények,de ez nincs így. A madaraim viszont szeretik és sokkal jobban védi,kímeli a madár emésztőrendszerét,mint  a száraz mag.

Alkalmazása: mindíg tiszta magot használjunk!

Magok: zab,napraforgó,kukorica,köles,fénymag. Egyéb magok is alkalmazhatóak,csak arra vigyázzunk,hogy ne váljanak kocsonyássá.

Lépések: 1: 24 óráig áztatjuk a magot;  2: a hőmérséklet 15 - 25 fok között legyen; 3: a víz amiben áztatunk,teljesen lepje el a magokat.

Áztatás után leöntjük a vizet a magokról,tiszta vízzel jól átmossuk, akár többször is,majd megszűrjük annyira hogy a víztől ne nagyon tocsogjon,de legyen még annyi víz benne,hogy a következő napokban is csírázzon. Miután lecsöpögtettük a magot 4 -5 cm vastagon kirakjuk egy műanyag tálba és lefedjük.

Fontos: Olyan edényt válasszunk a feladatra,hogy a benne szétterített magok és a letakarás között legalább 6 -8 cm légrés legyen,hogy ne tudjon befülledni.

Mindenkinek jó áztatást és etetést kívánok! yes

Oldalmenü
Diavetítő
Szavazás
Melyik kiállításunk tetszett eddig a legjobban?
2008-as
2009-es